Om Josefine Sjöberg

Mitt namn är Josefine Sjöberg. Jag bor i Sundsvall med min man och driver mitt företag JS Multihorse AB sedan 2005.

Bakgrund

Innan jag startade mitt företag tog jag hästskötarexamen och ridledarexamen på Vretaskolan i Linköping.

Efter det jobbade jag i olika stall i Sverige och USA som hästskötare, beridare och stallchef. Jag har ridit in och utbildat flertalet hästar, upp till svår dressyr och det var också här intresset för hästens fysiologi väcktes. Hur kan jag hjälpa hästar att prestera med så god kvalitet och hållbarhet som möjligt – både psykiskt och fysiskt?

Kort efter att jag startat mitt företag köpte jag min första rehabhäst, och när jag senare hade tillgång till ett eget stall så var det lätt att skaffa en till, och en till, och en till. De hästar jag haft har alla varit drabbade av olika skador och problem, och jag är otroligt tacksam att jag haft möjligheten att göra den resan då jag lärde mig mycket om rehabilitering men även hur viktigt det är med samarbetet mellan olika yrkesutövare, då jag ständigt var beroende av veterinär, hovslagare, hästtandläkare, tränare och andra hästterapeuter för behandling och stöttning i rehabiliteringsprocessen med alla mina hästar.

Utbildningar

Jag är diplomerad Hästmassör, diplomerad Equifysioterapeut och Hästosteopat EDO® med vidareutbildning i hästens hals/nacke och hästens fascia. Jag brinner lite extra för föl och unghästar.

Den 2-åriga utbildningen på VIEO – The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education där jag utbildade mig till Equine Osteopath EDO® avslutades med en examen under IREO – The International Register for Equine Osteopathy EDO®.

Certifierad EDO® är en garanti för en omfattande teoretisk och praktisk utbildning med krav på ständig dokumenterad vidareutbildning.

Jag är också medlem i WAEO – Worldwide Alliance of Equine Osteopaths , som bland annat genom att varje år anordna en konferens arbetar för att säkra den högsta möjliga standarden inom hästosteopati.

Företaget idag

Idag arbetar jag ambulerande i hela Sverige, främst i Norrland. Regelbundet finns jag på plats och samarbetar med veterinärerna på Evidensia hästkliniken i Gävle. Samarbetar även med andra veterinärer, främst gällande försäkringsärenden för rehabilitering efter sjukdom eller skada.

Jag har tillgång till nybyggd anläggning med ridhus på Alnö där jag kan ta emot hästar för behandling. Det har varit mycket uppskattat av framförallt långväga patienter men även vid akutfall.

Eftersom jag tycker om att både lära och att lära ut så har jag även kurser, clinics och föreläsningar för hästägare, hästterapeuter, ridskolor och gymnasieskolor. Varmt välkommen till min sida.